Senapsgriljerad macka med julskinka
Är inte senapsgriljeringen det godaste på julskinkan?
För oss som älskar griljering med en riktigt god senap, kan vi inte få nog av det goda. Det är en lysande idé att göra en julskinksmacka där brödet först griljeras innan vi lägger på julskinkan och resten.
Fotografering och matstyling
När vi fotograferade julskinksmackorna i min trädgård var det en solig, tidig höstdag. På bilden är jag i full gång med att styla de griljerade mackorna med hemgjord rödbetssallad och krasse.
Julskinksmacka
4 skivor bröd, ljust eller mörkt
100g smör
1/2 recept griljering (nedan)
8 blad sallad t ex Lollorosso
8 skivor julskinka
200g rödbetssallad
1 ask smörgåskrasse
Gör så här:
Stek bröden på medelvärme på ena sidan tills de är gyllene och frasiga.
Bred ett generöst lager griljering (se receptet nedan) på den stekta sidan av brödet.
Baka i 200 graders ugn i ca 15 minuter. Låt mackorna svalna några minuter.
Lägg på sallad, julskinka, rödbetssallad och toppa rikligt med smörgåskrasse.
Senapsgriljering
(Samma griljering som till julskinka men här utan ströbröd)
200g grov senap, typ Skeppsholms Korvsenap
2 msk ljus sirap
1 msk potatismjöl
1 tsk malen ingefära
1 tsk kryddpeppar, grovkrossad
Blanda samman, smaka av.